TAGLIATELE SE SMETANOVOU OMÁČKOU, UZENÝM LOSOSEM A KOPREM
Skvělé jídlo za pár minut., víc není co napsat :)
Ingredience
(2 porce)
200 g tagliatelle popř. špaget či jiných těstovin
200 ml smetany
60 g uzeného lososa
5 cl koňaku či jiné brandy
100 g parmazánu
několik snítek čerstvého kopru
sůl
lžičku másla
Postup:
Na kousky nakrájíme uzeného lososa a dáme trochu másla na pánvičku. Dáme vařit těstoviny. Kousky lososa orestujeme na másle a připravíme si panáka brandy a zápalky či zapalovač. Brandy vlijeme k lososovi a zapálíme, chviličku flambujeme. Přilijeme smetanu a snítky kopru, mícháme. Přisypeme část parmazánu, omáčka zhoustne a zcedíme těstoviny. Necháme v hrnci trošku vody po těstovinách a tu spolu s těstovinami přidáme do smetanové omáčky. Zamícháme, dáme na talíře, a posypeme parmazánem a ozdobíme snítkami kopru.
Komentáře
Okomentovat