Berlínské řezy
Moučník, který sice nepečeme moc často, ale i přesto je náš oblíbený- nejspíš protože je tam hodně ořechů a rumu. Recept vypadá složitě, ale není to tak a vysledek stojí za to. Nakrájená na malé kousky, by tato buchta mohla zastuopot i vánoční cukroví.
Ingredience
Spodní
těsto
300
g hladké mouky
150
g másla
80
g cukru
1
vejce
špetka
soli
lžička
kypřícího prášku
Ořechová
náplň
250
g vlašských ořechů
100
g cukru moučka
1
dl rumu
0,5
dl mléka
Horní
těsto
4
vejce
4
lžíce polohrubé mouky
4
lžíce cukru
+
marmeláda
+
70 g hořké čokolády
+
20 g másla
Postup
První
uhněteme spodní těsto – snažíme se aby se máslo nestačilo moc rozpustit a
hotové těsto dáme na chvíli odpočinout do chladu.
Mezitím
si připravíme ořechovou náplň.
Spodní
těsto rozprostřeme na plech a dáme předpéct.
Po
upečení potřeme marmeládou a na ni rozetřeme ořechovou náplň. Připravíme si
horní těsto – vyšleháme sníh a zvlášť žloutky s cukrem – smícháme a rozetřeme
na ořechy. Dáme péct.
Při
pečení rozpustíme čokoládu s máslem a po vytažení buchty z trouby natřeme na
piškotové těsto.
Komentáře
Okomentovat