Berlínské řezy

Moučník, který sice nepečeme moc často, ale i přesto je náš oblíbený- nejspíš protože je tam hodně ořechů a rumu. Recept vypadá složitě, ale není to tak a vysledek stojí za to. Nakrájená na malé kousky, by tato buchta mohla zastuopot i vánoční cukroví.



Ingredience


Spodní těsto
300 g hladké mouky
150 g másla
80 g cukru
1 vejce
špetka soli
lžička kypřícího prášku
Ořechová náplň
250 g vlašských ořechů
100 g cukru moučka
1 dl rumu
0,5 dl mléka
Horní těsto
4 vejce
4 lžíce polohrubé mouky
4 lžíce cukru
+ marmeláda
+ 70 g hořké čokolády
+ 20 g másla


Postup



První uhněteme spodní těsto – snažíme se aby se máslo nestačilo moc rozpustit a hotové těsto dáme na chvíli odpočinout do chladu.
Mezitím si připravíme ořechovou náplň.
Spodní těsto rozprostřeme na plech a dáme předpéct.
Po upečení potřeme marmeládou a na ni rozetřeme ořechovou náplň. Připravíme si horní těsto – vyšleháme sníh a zvlášť žloutky s cukrem – smícháme a rozetřeme na ořechy. Dáme péct.
Při pečení rozpustíme čokoládu s máslem a po vytažení buchty z trouby natřeme na piškotové těsto.



Komentáře

Instagram

Oblíbené příspěvky