Špagety s ricottou, citroném, tymiánem a mandlemi
Jednoduché a přitom tak lahodné. A dokonce, s trochou šikovnosti, za 10 minut hotové. Inspirovala jsem se u Dity P., a k původnímu receptu ještě přidala mandle.
Ingredience:
(3 porce)
300 g špaget
1 balení ricotty
1 citrón - kůra, takže nejlépe bio
3 lžíce olivového oleje
tymián - několik snítek čerstvého nebo sušený - větší špetka
půl hrst nasekaných mandlových plátků
hrst nastrouhaného parmazánu
pepř, sůl
Postup:
Dám vařit špagety v osolené vody, s mezírkou mezi hrncem a pokličkou. Mezitím si na suché pánvi trochu opražím mandle, ale opravdu jen trochu. sundám s plamene a jakmile je pánev trochu chladnější přidáme ricottu, tymián (lístečky oberu z větviček) a nastrouhám trochu kůry (cca z poloviny) citrónu. Přidám olivový olej, špetku pepře a soli a část nastrouhaného parmazánu. Zamíchám a ochutnám a podle chutí přidám ingredience.
Po osmi minutách sliji špagety, ale velmi rychle, aby část vody zůstala mezi uvařenými špagetami a rychle přidám do pánve k ricottě. Voda způsobí větší hladkost. Pořádně zamíchám a rozdělím na talíře, kde ještě zasypu parmazánem.
Podávám s deci bílého :)
Denča
Komentáře
Okomentovat