Polentové sušenky s pomerančem a rozmarýnem
Tyhle sušenky jsem na 'to bake' listu měla celkem dlouho. A když jsme dostala chuť na sušenky, volba padla na tyto. Lákala mě křupavost, kterou polenta v sušenkách nabízí a taky kombinace pomeranče a rozmarýnu.
Při otevření trouby, abych sušenky zkontrolovala, jsem už věděla, že to byla dobrá volba. Do kuchyně se vyvalila konejšivá vůně pečení s podtónem pomeranče.
Ingredience:
300 g polenty
170 g másla
100 g hladké mouky + na štědré pomoučnění
150 g (myslím, že je možno i trochu ubrat)
2 vejce
kůra ze dvou pomerančů
3 snítky rozmarýnu
Postup:
Vše zpracuji do sebe - pozor máslo nedávám změknout. Lístečky rozmarýnu otrhám a nasekám přidám k těstu a dám minimálně na hodinu odležet.
Potom na štědře pomoučněném válu vyválím tak 4 mm silné těsto - váleček si pomoučním taky. Vykrajuji tvary podle své libosti a plechy dám ještě na chvíli do chladu. Předehřeji troubu a pak peču cca 10 - 15 min.
Easy peasy.
Dobrou chuť
Denča
Komentáře
Okomentovat