Broskvová galeta
Je to tak lehký recept, že i já notorický nedodržovač receptů, který netuší kolik čeho do receptu vlastně dal, je schopen sepsat tento recept poměrně přesně. Broskve možno zaměnit za jakékoli ovoce.
Ingredience
křehké těsto:
cca 170 g hladké mouky
100 g másla
kapka studené vody
špetka soli a cukru
náplň:
hrst pomletých ovesných vloček
cukr
ovoce
v tomto případě asi 5 broskví
možno přidat: skořice, rum, oříšky
Postup:
Z ingrediencí vypracujeme křehké těsto, co nejrychleji aby máslo nemělo moc příležitost se roztopit a dáme uležet do lednice. Můžeme si dát hodinku pauzu ale v časové tísni klidně hned na krájíme broskve či jiné ovoce na měsíčky a pomeleme vločky.
Těsto vyválíme dokruhu a mísou ideální velikosti si do těsta uděláme slabá obtisk, aby se ovoce vyskládalo pěkně do kruhu. Posypeme tento kruh drcenými vločkami a cukrem popř. skořicí. Vločky tam dávám proto aby nasály tekutinu z broskví které se při pečení uvolní, navíc přidají mírně oříškovou chuť. Dám předehřát troubu a vyskládám měsíčky broskví do kruhu. Okraje překlopím.
Dám péct. Po upečení ještě pocukruju a okraje potřu trochou mléka s rumem.
Komentáře
Okomentovat